Routing & IPChains problem.

From: Andrew B. Cramer (andrew.cramer@cramer-ts.com)
Date: Wed Apr 25 2001 - 17:50:49 EST


Greetings All,
        After upgrading from kernel 2.0.38 w/ slackware-3.4 to
kernel 2.2.16 w/ slackware-7.1 I have developed the following
routing problems.

Hardware -
        eth0 - 10meg on net 192.168.0.0 i/f 192.168.0.1 subnet
255.255.255.128
        eth1 - 100meg on net 192.168.0.128 i/f 192.168.0.130 subnet
255.255.255.128

>From either network I can use ipchains and surf/telnet/ftp/... on
each network to the ppp0 dialup connection. I cannot ping or
anything from eth0 to eth1 or back.

---------Route with ppp0 up----------------
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref
Use Iface
205.243.155.100 0.0.0.0 255.255.255.255 UH 0 0 0
ppp0
192.168.0.0 0.0.0.0 255.255.255.128 U 0 0 0
eth1
192.168.0.128 0.0.0.0 255.255.255.128 U 0 0 0
eth0
192.168.0.0 192.168.0.1 255.255.255.0 UG 0 0 0
eth1
127.0.0.0 0.0.0.0 255.0.0.0 U 0 0 0 lo
0.0.0.0 205.243.155.100 0.0.0.0 UG 0 0 0
ppp0
0.0.0.0 192.168.0.1 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth1
0.0.0.0 192.168.0.130 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0
-------------------End of Route Table------------------

TIA - if other files are needed, I can forward.

Best - Andy

Andrew B. Cramer - <andrew.cramer@cramer-ts.com>
Cramer Technical Services - <www.cramer-ts.com>
Linux Resource Exchange - <www.linuxrx.com>
-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-net" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org



This archive was generated by hypermail 2b29 : Mon Apr 30 2001 - 21:00:29 EST