Help with Problem on My Linux FireWall SUB-NET Router (forgot some details)

Bret Mills (bmills@ecso.com)
Fri, 16 Apr 1999 10:22:04 -0600


This is a multi-part message in MIME format.

------=_NextPart_000_003D_01BE87F2.F9215820
Content-Type: text/plain;
charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

Hello to the List, I have a problem that has just started in the last =
few weeks, but first a quick run down on my setup

running Linux 2.0.36=20
using it as a gateway/Sub Net Router, firewall to the Internet, Mail =
server, FTP server.
I'm running the Firewall program "ipfwadm"=20
The Problem I'm having is that now when inside the firewall on the =
Subnet I am having to wait a long time (45 seconds to 2 minutes) for my =
SUB-NET LAN PC side of the Network to get a responce when we do the =
following. Send Mail, FTP into the server, and Telnet into this server. =

Everything works great if I don't run through the Firewall/SUB-NET and =
everything responds normal and runs normal. I have looked at the Log =
Files and I don't see anything weard in them. Does anyone have ANY =
Idea's of why my Linux Box has started doing this all the sudden?

Also I can run through the firewall great to the WWW or connect to any =
other place out side on the internet with FTP, TELNET and everything =
else I have tried it is just slow when I try to connect to the server =
itself from with in it's own SUB-NET, Receive Mail also works great with =
no slow downs It is just Send mail.
It has ran for almost a year with out a hitch until now.=20
Thanks in advanced for your help
Bret Mills

------=_NextPart_000_003D_01BE87F2.F9215820
Content-Type: text/html;
charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">

Hello to the List, I have a problem that has just = started in=20 the last few weeks, but first a quick run down on my setup
 
running Linux 2.0.36
using it as a gateway/Sub Net Router, firewall to = the=20 Internet, Mail server, FTP server.
I'm running the Firewall program "ipfwadm" =
The Problem I'm having is that now when inside the = firewall on=20 the Subnet I am having to wait a long time (45 seconds to 2 minutes) for = my=20 SUB-NET LAN PC side of the Network to get a responce when we do the = following.=20 Send Mail, FTP into the server,  and Telnet into this server. =
Everything works great if I don't run through the=20 Firewall/SUB-NET and everything responds normal and runs normal. I = have=20 looked at the Log Files and I don't see anything weard in them. Does = anyone have=20 ANY Idea's of why my Linux Box has started doing this all the=20 sudden?
 
Also I can run through the firewall great to the WWW or connect to = any=20 other place out side on the internet with FTP, TELNET and everything = else I have=20 tried it is just slow when I try to connect to the server itself from = with in=20 it's own SUB-NET, Receive Mail also works great with no slow downs It is = just=20 Send mail.
It has ran for almost a year with out a hitch until = now.=20
Thanks in advanced for your help
Bret Mills
 
------=_NextPart_000_003D_01BE87F2.F9215820-- - To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-net" in the body of a message to majordomo@vger.rutgers.edu